5x chansons sur la plage | deel 1

Ja, ja, we weten het nu wel: de zomer is de zomer niet meer. Het is nooit warm genoeg en als het eindelijk warm is, is het te heet. Dan gaat het donderen en bliksemen en regenen en oh, konden we maar terug in de tijd, naar die mooie juli- en augustusmaanden van weleer. Welnee, de mooiste zomerdagen moeten nog komen. Zet deze chansons op en trek je zomeroutfit aan, het is hoog tijd voor… la plage!

Bardotplage_header

1. Amoure – Plage
De clip spreekt voor zich: deze track is onmisbaar wanneer je richting het strand vertrekt. Amoure is een trio uit Strasbourg dat precies weet hoe de zomer klinkt. Plage betekent een lome zomer, een vakantie van languit op het strand liggen tot de zon ondergaat.

2. Patrick Coutin – J’aime regarder les filles
Coutin houdt ervan om naar meisjes te kijken die over het strand lopen, flaneren, heupwiegen. De golven die met hun lichamen spelen, hun buik in het warme zand, de zachte zon op hun huid… Nee, de meest voorname reden dat Patrick op het strand te vinden is, is niet een verfrissende duik. New wave en plein soleil!

3. Serge Gainsbourg – Sea, Sex & Sun
Terwijl Gainsbourg, zoekend naar succes, een ander nummer aan het opnemen was, krabbelde hij in tien minuten Sea, Sex & Sun neer. Serge is met zijn tijd meegegaan en pompt een lekkere discobeat in het strandchanson.

https://www.youtube.com/watch?v=zZfLfrSzqHc

4. Juniore – À la plage
À la plage is simpelweg wegdromen over een maandag op het strand (wat is er nu beter dan op een werkdag luieren op je badlaken?). Kijken naar de wolken die overdrijven, badend in zonlicht… Juniore weet het perfect te verwoorden en bezingen.

5. Brigitte Bardot – La Madrague
Wie Aahhh zegt, moet ook Bardot zeggen. Natúúrlijk hoort ‘la plage abandonnée’ in dit lijstje. De titel van het nummer is geïnspireerd op het huis dat Bardot had in Saint-Tropez en ongetwijfeld een van Bardot’s meest bekende liedjes. Het nummer werd talloze keren gecovered, waarvan Camelia Jordana’s versie onze favoriet is.

Zijn er plagechansons die we gemist hebben? Waar luister jij naar op weg naar het strand? Laat het ons hieronder weten!

Comments

comments