5x chansons voor de pre-zomerse vakantiestemming

Het druilt weer, de zon heeft zich weer even verborgen, maar tóch tellen we af. Op naar le soleil, la plage, les filles bronzées, ja zelfs de obligatoire files nemen we erbij! Met deze nummers komen we alvast in een pre-zomerse vakantiestemming.

BenjaminBiolayMissMiss
Tekst: Frank de Vos

1. Op zijn nieuwe CD Palermo Hollywood zoekt Benjamin Biolay de liefde op in Buenos Aires. Het zonnige ‘Miss Miss’ doet je onmiddellijk wegdromen op een zomers strand ergens in het zuiden… c’est belle la vie, non?

2. De Parijse band Juniore levert met “Va à la plage” een sweet sixties popnummer af: lekker nostalgisch én met een sexy baslijn. De band ontstond pas in 2013 en balanceert tussen de nostalgie van de jukebox, tweetakt motors en de wereld van vandaag met spoken, meisjesverhalen, steden en auto’s.


3. De Brusselse band Lisza heeft net zijn debuut-EP uit. Met een mooie stem en bijgestaan door vriend en producer Vincent Liben levert dat French nostalgic pop bruxellois op… on adore! Met een leuke clip en de volumeknop op 10 krijgen we onmiddellijk zin om zwoel te dansen, ergens op een strand.


4. Rechtdoor pop, ideaal op de weg naar het zuiden: ‘Lynx’. Bij het beluisteren van Jean Louis Murat nieuwe single dachten we aan sterk Gaëtan Roussel (Louise Attaque) én aan die maximale snelheid 120 km per uur, want met de snelheidscontroles op de Franse snelwegen pas je maar beter op dit jaar.

5. En dan eentje die gewoon elk jaar meegaat op vakantie: Henri Salvador met ‘Jardin d’hiver’. De combinatie van deze mooie Franse bossa en een ‘livre de poche’, aangekocht in de lokale supermarkt, droom ik verder weg over een eeuwige vakantie.

https://www.youtube.com/watch?v=tqyJL-5kUWc

Comments

comments