5x fijne Franse liedjes in televisiecommercials

Televisiecommercials. Dankzij digitale tv hoeven we ze gelukkig niet altijd meer tenenkrommend te ondergaan. Hoewel… soms is commercials kijken niet zó vervelend. Bijvoorbeeld wanneer grote merken gebruik maken van te gekke begeleidende muziek in hun reclamefilmpjes. Hieronder vijf commercials met Franse liedjes waar wij heel gelukkig van worden.

Headerclemence


1. Chloé Love Story (2014)
Vanessa Paradis – Mi amor 
Drie supervrouwen waren betrokken bij het maken van deze video: zangeres Vanessa Paradis, actrice Clémence Poésy (o.a. als Fleur Delacour in Harry Potter) en actrice, zangeres en producente Mélanie Laurent (hier acterend in Inglorious Bastards, hier zingend in haar clip ‘Kiss’). Oké, misschien een beetje over de top romantisch, maar we raken graag geïnspireerd van de manier waarop Clémence en haar verovering door nachtelijk Parijs langs onder andere de Pont des Arts, Moulin Rouge en hotel Amour dwalen.

 

2. Mitsubishi Outlander (2008)
Prototypes – Je ne te connais pas
Franse muziek onder een autoreclame, kan dat? Natúúrlijk kan dat! ‘Je ne te connais pas’ (klinkt als Jefferson Airplane meets Blur meets the Ting Tings) van de Franse band Prototypes werd niet alleen in deze reclame, maar ook in die van BMW gebruikt. Sindsdien lijkt de band van de aardbodem verdwenen (deze Prototypes zal het wel niet zijn), op hun Myspace is het in ieder geval angstvallig stil…

 

3. Stella Artois (2009)
Brigitte Bardot – Ne me laisse pas l’aimer
Bestaat er een betere combinatie dan Bier en Brigitte Bardot? Waarschijnlijk niet, drie B’s is immers scheepsrecht. Laat de wijn de volgende keer maar staan hoor, dames!

 

4. Target TV (2012)
The Delta Rhythm Boys – Alouette
Alouette is een stokoud Frans-Canadees kinderliedje dat ook in Frankrijk, Zwitserland en België bekend is bij velen. Hoewel het lekker vrolijk en onbezorgd klinkt, wordt er in de tekst wel een vogel zinloos kaalgeplukt. Het is maar goed dat ze in die tijd nog geen Partij voor de Dieren hadden… Deze versie stamt uit de jaren vijftig, uitgevoerd door The Delta Rhythm Boys, een Amerikaanse groep vocalisten uit Oklahoma, die tussen 1934 en 1987 actief was.

 

5. Miss Dior Chérie (2012)
Serge Gainsbourg & Jane Birkin – Je t’aime moi non plus
Ultiem sexy. In hoeveel films, series, commercials en games zou dit nummer al gebruikt zijn? Honderden misschien wel. Deze clip met Nathalie Portman baadt in pasteltinten, maar blijft wel een beetje te braafjes voor de desbetreffende muziekkeuze. Dior maakt overigens niet altijd beste keuzes, zoals in deze commercial, óók met Nathalie én tenenkrommende versie van ‘La vie en rose’.

Comments

comments