5x Franse liedjes in televisiecommercials deel II

Televisiecommercials. Dankzij digitale tv hoeven we ze gelukkig niet altijd meer tenenkrommend te ondergaan. Hoewel… soms is commercials kijken niet zó vervelend. Bijvoorbeeld wanneer grote merken gebruik maken van te gekke begeleidende muziek in hun reclamefilmpjes. Eerder maakten we al een lijstje met vijf liedjes onder televisiecommercials. Tijd voor een tweede deel.

commercialbanner

1. Renault Clio (2014)
Maximilien Philippe – C’est Si Bon
Maximilien Philippe, bekend van de Franse versie van The Voice, klinkt alsof hij zijn stembanden een poosje tegen de schuurmachine heeft gehouden, maar dat maakt deze video wel goed sexy. ‘C’est Si Bon’ is zeker geen nieuw nummer: geschreven door Henri Betti (tevens de componist van Maurice ‘De Aristokatten’ Chevalier), vertolkten onder andere Yves Montand, Louis Armstrong en onze eigen Janne Schra hem.

2. Christian Dior (2008)
Brigitte Bardot – Moi, Je Joue
Oké, vergeet even haar dubieuze maatschappelijke standpunten en het feit dat ze ondertussen bedolven is onder rimpels en katten: Brigitte Bardot blijft sexy. Point. ‘Moi, Je Joue’ klinkt nog steeds zwoel als zomer en speels als een jonge hinde. Voeg er ballonnen, wapperende haren, een mooie man en een schommel aan toe en je krijgt minstens zin om je tanden in een mierzoete cupcake te zetten. Je hoeft je niet af te vragen hoe Cristian Dior’s ‘Miss Dior Chérie’ moet ruiken…

3. Stella Artois (1999)
Peter Raeburn – Tu Le Sauras Bien
De leukste liedjes, zijn de meest onvindbare, zeldzame schatten. Dit is er één. Tien gouden griffels en een vriendelijke handdruk voor de persoon die wat meer informatie, plus een download van dit nummer vindt. Een van de weinige nummers die werkelijk nergens te streamen lijkt. Maar oh, wat is hij fijn. Componist Peter Raeburn heeft zijn pareltje goed verstopt, nadat het in een commercial van Stella Artois werd gestopt. Waarom, Peter, WAAROM deel je het niet met de wereld? Schoelje!

4. Magnum – 5 Kisses (2013)
Charles Aznavour – For Me, Formidable
Als je iets uit je hoofd moet laten, is het dwars door Charles Aznavour heen ouwehoeren. Al helemaal als het over iets totaal onbenulligs als de vijf verschillende smaken ijs gaat. Magnum boeit het blijkbaar niet. Gelukkig is er nog een langere versie, die we dan helaas weer niet op de televee zien.

5. Gini #2 (1982)
Verbeten hitsig zingt Serge Gainsbourg over zijn Gini. Gaat het hier over een vrouw? Nee hoor, het gaat om een Franse frisdrank met citroensmaak waar de liedjeskunstenaar in de jaren ’80 een commercialtune voor schreef. Met de song doet Gainsbourg de slogan van Gini, ‘De heetste van alle koude drankjes’, eer aan. Gini is geëmancipeerd en omringd zich immer door twee mannen, zoals ook in #1.

Comments

comments