Chansonontdekkingen op Eurosonic 2017: Barbagallo, Baptiste & Berger

Vanaf aanstaande woensdag is het geluid van nu en de toekomst te horen in het noorden van Nederland: Eurosonic Noorderslag is een vier dagen durend showcase festival dat muzikaal talent uit heel Europa een podium geeft. Óók Franstalig talent. Dit jaar vind je er drie artiesten die je de komende maanden absoluut in de gaten moet houden: Barbagallo, Baptiste W. Hamon en Flavien Berger.

Door Tess van der Zwet

Baptiste W Hamon - Julien Bourgeois - Het Chanson Offensief

Barbagallo

Eurosonic 2017 Barbagallo by Eytan JanJulien Barbagallo ken je misschien als drummer van de psychedelische, Australische band Tame Impala. Naast zijn internationale carrière als professioneel houthakker, is deze uit Toulouse afkomstige muzikant óók een begenadigd singer-songwriter. Dat blijkt wel uit zijn soloproject, simpelweg Barbagallo genoemd. Zijn Grand Chien kwam uit in oktober jongstleden: een sfeervol album dat duidelijk psychedelische sporen van Tame Impala bevat en flink aan de haal gaat met synthpop uit de 80’s, maar bovenal ongelooflijk laid-back klinkt.
Woensdag 11 januari | 21:30 – 22:15 uur | Grand Theatre, main stage

 

Flavien Berger

Flavien Berger Eurosonic Noorderslag 2017 Het Chanson OffensiefDansbaar en sexy of rauw en sentimenteel: producer Flavien Berger is canon in Frankrijk door zijn rijke geluid die het goed doet op dansvloeren of thuis door de speakers op een zondag. Hij releasde zijn debuutalbum Leviathan in 2015, tourde met Christine and The Queens en werd vorig jaar door Les Inrocks genoemd als een van de meest veelbelovende Franse talenten. Hij kiest zijn woorden zorgvuldig en verpakt deze in broeierige, uitdagende elektro, die soms plotseling kan omslaan in gevoelige popliedjes.
Donderdag 12 januari | 23:00 – 23:40 uur | Minerva Art Academy, Zuiderdiep

 

Baptiste W. Hamon

Eurosonic 2017- Baptiste W Hamon

Hoe zou Townes van Zandt hebben geklonken als hij niet in 1944 in Texas was geboren, maar in 1986 in Frankrijk? Ongetwijfeld als Baptiste W. Hamon. De jonge dertiger begon in het Engels met materiaal van zijn Amerikaanse idool, maar switchte later naar Frans en eigen materiaal. Vastberaden bleef hij in zijn moedertaal zingen, ook toen hij naar Nashville ging om op te nemen en aldaar op het grote showcase festivals South by Southwest speelde. Doorvoelde, openhartige countryfolk. In het Frans. Het kán en het is steengoed!
Vrijdag 13 januari | 22:15 – 23:00 uur | Mutua Fides

 

https://www.youtube.com/watch?v=NjV0Ji4pv20

Er zijn nog tickets voor woensdag, donderdag & vrijdag beschikbaar. Klik hier om de rest van het programma van Eurosonic Noorderslag 2017 te ontdekken.

 

Comments

comments