Chansontip: Chansons Magnifiques met Philippe Elan en het Residentie Orkest

Het was een kwestie van tijd voordat het Haagse Residentie Orkest zich aan het chansongenre zou wagen: al enkele jaren presenteert het gezelschap in samenwerking met PAARD de serie Symphonic Junction. ‘Een spannend kruispunt waar het Residentie Orkest nieuwe artiesten, genres en publiek ontmoet’, luidt de omschrijving. Op zaterdag 2 februari slaat het legendarische orkest de handen ineen met de evenzo legendarische chansonnier Philippe Elan in ‘Chansons Magnifiques’ op zaterdag 2 februari 2019.

Door Tess van der Zwet

Symphonic wát?

Het zesde seizoen van Symphonic Junction is inmiddels aangebroken. De concertreeks, waarbij het klassieke Residentie Orkest een kruisbestuiving aangaat met alle mogelijke andere genres, is ondertussen een begrip én een voorbeeld hoe muziekstijlen elkaar kunnen versterken. Zo werd er eerder al samengewerkt met Anneke van Giersbergen (progrock-koningin), Janne Schra (jazzlady), Lucas Hamming (jonge singersongwriterheld) en Torre Florim (testosteronrocker van De Staat). Maar Symphonic Junction heeft nóg meer in zijn mars: zo herinneren we ons een 3D-concert, waarbij het muziek niet alleen van het podium, maar vanuit alle hoeken van de zaal kwam. Stond er opeens een heel strijkkwartet naast je op het balkon. Te gek!

Check deze komische trailer van seizoen 2014-2015:

Het klassiek en het chanson

Het klassieke en het chansongenre liggen niet zó gek ver van elkaar verwijderd. Daar schreven we eerder al een blog over (klik hier). Het betekent niet dat het Residentie Orkest het zichzelf makkelijk zal maken dit jaar: wij zijn benieuwd naar hun interpretaties en arrangementen van de mooiste werken van Piaf, Brel, Aznavour en welke andere grootheden dan ook. Één ding is zeker: ze hebben een goeie aan Philippe Elan. Deze doorgewinterde chansonnier is met zijn passie, vakmanschap en ervaring de perfecte chansonambassadeur in deze samenwerking.

Chansons Magnifiques met Philippe Elan en Residentie Orkest

Datum: zaterdag 2 februari 2019
Locatie: PAARD, Prinsegracht 12, Den Haag
Deur open: 19:30
Aanvang: 20:15
Entree: €20,-
Klik hier voor meer info & tickets

Comments

comments