De Franse liedjes van december 2016: een maand van mannen

December is op muziekgebied nooit een spektakelmaand. Ook dit jaar is de oogst dun. Slechts vier liedjes vonden we. Wél vier liedjes die het luisteren méér dan waard zijn, met een herdenkingsnummer voor de slachtoffers van het Bataclan-drama, een ode aan de liefde en een geliefd duo dat een break-up aankondigt. Dit zijn de Franse liedjes van december 2016.

Door Marlien Buyens

Frero Delavega
© Le Ploermelais

1. Saez – Les enfants paradis

De Franse artiest Damien Saez bracht deze maand zijn 9de studioalbum uit. Op de cover prijkt een portret van de zanger gemaquilleerd als een triestige clown. De liedjes op het album zijn ook verre van vrolijk.  Deze Les enfants paradis werd vorige maand al de wereld ingestuurd tijdens de herdenking van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs vorig jaar. Saez maakt ondertussen een tour doorheen Frankrijk en begon deze symbolisch ook in de Bataclan.

2. Vincent Niclo – Aimer est un voyage

We geven toe een beetje vals te hebben gespeeld bij dit nummertje, want het kwam eigenlijk al een hele tijd geleden uit. Het was echter pas begin deze maand dat er ook een clip bij dit liefdeslied verscheen. Met het maken van deze clip zag de populaire Vincent Niclo trouwens zijn jongensdroom in vervulling gaan: varen met een groot zeilschip. Mogen wij ook een keertje meevaren, Vincent?

https://www.youtube.com/watch?v=fYR3h1tAUZI

3. Fréro Delavega – A l’équilibre

Slecht nieuws voor de fans van Fréro Delavega, want het duo besliste net om in juni volgend jaar te splitten. Ze brachten het nieuws wel in stijl door hun succesalbum Des Ombres et des lumières deze maand opnieuw uit te brengen. Op dit album staan maar liefst 4 bonustracks. En dat is nog niet alles, want ook een cd live opgenomen in de Parijse Olympia en een documentaire werden aan het geheel  toegevoegd. Er kwam zelfs een nieuwe clip van A l’équilibre, al vinden de we dat nog steeds maar een magere troost …

Hebben we nog meer Franse liedjes? Laat het ons dan hieronder weten. Fijne jaarwisseling, allemaal!

Comments

comments