De Franse liedjes van juli 2016: beachy elektropop en roadtriptunes

Langzaamaan roepen we het maandlijstje weer in het leven, maar wel net in een zomermaand waarin bijzonder weinig uit lijkt te zijn gekomen. Gelukkig hebben we de beachy elektropop van Adrien Soleiman, zoete klanken van Charlotte Cardin’s Faufile en gaat Julien Doré met ons op roadtrip. Mist er nog wat? Voel je zeker vrij om onderaan in de reactiebalk jouw suggestie achter te laten.

Maandlijstjejuliheader
1. Adrien Soleiman – Rue Des Étoiles

Nog nét geen juli-liedje, maar zo op het randje (uitgekomen op 30 juni) dat we hem graag nog even meenemen. De door onder andere Alain Bashung, Gainsbourg en Christophe beïnvloedde Adrien Soleiman brengt op 23 september zijn debuutalbum Brille uit. Elektropop voor op het strand!

2. Charlotte Cardin – Faufile
Oké, dit is ook niet helemaal eerlijk, want: ook juni. Maar het betreft alleen deze video en ‘Faufile’ is zo’n mooi liedje. Die willen we jullie niet onthouden. Sinds twee weken is de Québécoise Charlotte Cardin met haar nieuwe EP ook op Itunes en Spotify te beluisteren. Zeker even doen.

3. Peter Peter – Noir Eden
Nóg meer door de 80’s beïnvloedde elektropop: Noir Eden door de Canadees Peter Peter. Album nummer drie staat op het programma. Dit is de eerste teaser: een dromerig en spacey chanson dat het goed doet in een zomerse roes.

https://www.youtube.com/watch?v=rpy_679ygFk

4. Tryo – Souffler
Tijd voor wat positiviteit te midden van alle ellende van de afgelopen tijd. Daar zorgt Tryo voor. De groep maakt al ruim twintig jaar opzwepende, akoestische ska- en reggaepop.

5. Pascal Obispo – Le dernier rendez-vous
Pascal Obispo, wiens naam een anagram is van Pablo Picasso, is naast een groot fan van de schilderkunst, ook een liefhebber van Franse poëzie. Voor zijn nieuwe album Billet de femme zette hij teksten en gedichten van Marceline Desbordes-Valmore op muziek. Le dernier rendez-vous is de derde officiële single.

https://www.youtube.com/watch?v=Ntsfdvn-Sb0

6. Aliose – Loin
Heel bekend is Aliose niet, toch heeft het Franse duo in de meer dan tien jaren van bestaan al een flinke cv opgebouwd. Tours over de hele wereld, van China tot Argentinië en van Nepal tot Armenië,  twee albums, optredens in onder andere L’Olympa en Les Trois Baudets… Toch blijft Aliose een beetje onder de radar. Toch jammer met zulke mooie liedjes.

7. Octave Noire – Un Nouveau Monde
Elektropop, elektropop. Ook Octave Noire weet hoe hij ons in vervoering kan brengen. Mysterieus, filmisch en sfeervol met minimale vocalen maar maximale wendingen. Wij zijn benieuwd wat die langspeler gaat brengen.

8. Julien Doré – Le lac
Julien Doré weet wel wat teasen is. Je hoeft alleen de video maar te bekijken om te begrijpen wat we bedoelen. Het is het eerste voorproefje dat we te horen en te zien krijgen van zijn vierde album dat binnenkort het levenslicht ziet. Prachtige landschappen, nostalgische vergezichten, watervallen, woestijnen, shots in slow-motion en dan Julien die zijn donkerblonde krullen los schudt. Hou op, hoor!

Comments

comments