Chansontip: Françoiz Breut in Luxor Filmtheater Zutphen

Het Luxor Filmtheater in Zutphen heeft de Franse muziekkoorts helemaal te pakken. In samenwerking met de Alliance Française Zutphen haalden zij de afgelopen tijd onder andere Bastien Lallement, Marianne Dissart, Midget!, Ödland en Marie Modiano naar Nederland voor exclusieve optredens. Dat soort initiatieven kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen, want hoe meer Franse muziek ons land ingesmokkeld wordt, hoe beter. En haal je agenda maar weer uit het stof, want je mag 6 april noteren. Dan komt Françoiz Breut naar Nederland. Driemaal raden waar ze speelt. Move over, Amsterdam, alles gebeurt in Zutphen.

Door Tess van der Zwet

Wie is Françoiz Breut?

Françoiz Breut is misschien niet één van de meest bekende Franse zangeressen, maar zeker wel één van de meest intrigerende. De in 1969 geboren artieste gaat lekker haar eigen weg en laat zich door niemand in de weg zitten. Haar zangtalent ontdekte ze pas toen ze op de kunstacademie in Nantes terechtkwam en haar toenmalige partner Dominique A ontmoette. Met haar gelijknamige debuutplaat zoog ze direct alle aandacht naar zich toe. En de buzz reisde verder dan de Franse grenzen: ook in Engeland en de Verenigde Staten was men gecharmeerd van deze dame.

Ondertussen is Breut niet alleen vele jaren en bergen ervaring verder. Ze deelde de studio met onder andere Calexico, Yann Tiersen en Louise Attaque en bracht zo’n zeven studio-albums uit, waarvan Zoo uit 2016 het meest recente is. Na tournees in onder andere Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië en Australië, komt de Nouvelle Chanson-chanteuse voor een exclusieve show naar Nederland. En waarom je daar bij moet zijn hoor je als je onderstaand nummer Bruxelles ma belle hoort. Laat je meevoeren. Op 6 april. In Zutphen. Maak er een weekendje van, zouden we haast zeggen.

Françoiz Breut in Luxor Filmtheater, Zutphen

Datum: zaterdag 6 april
Locatie: Luxor Filmtheater, Houtmarkt 64, Zutphen
Deur open: 20:30
Aanvang: 21:00
Entree: €16,-
Klik hier voor meer info & tickets

Sorry, we hebben geen directe link naar de eventpagina van Françoiz Breut. Daarvoor moet je even doorklikken naar ‘verwacht’ in de agenda van Luxor Filmtheater. Heel onhandig ja. Doe er iets aan, Luxor!

Comments

comments