Help het chanson: doneer voor Tess et les Moutons

Vier weken geleden ben ik een crowdfundingscampagne gestart voor mijn band Tess et les Moutons. Wij willen namelijk dolgraag een EP opnemen en uitbrengen op zowel vinyl als cd: Chansons pour non-francophones. Daarmee willen we de Franse muziek beter op de kaart zetten, samen met Nederlandse chansonartiesten als Davine, Britta Maria, Katell en andere helden die je op deze website voorbij hebt zien komen.

Aanvankelijk wilde ik op het Chanson Offensief niet aan schaamteloze zelfpromotie doen. Nu moet ik eigenlijk wel. De reden: we hebben nog maar 11 dagen te gaan en ons streefbedrag is nog niet in zicht. We hebben méér chansonliefhebbers nodig! Lees hieronder ons plan voor het ultieme chansonoffensief.
Klik hier om meteen naar de donatiepagina van VoorDeKunst te gaan.

Tess et les Moutons Het Chanson Offensief header
Engelse of Nederlandse liedjes die eigenlijk Franse chansons zijn

Klassiekers blijven eindeloos plakken in het collectieve geheugen. ‘My way’ van Frank Sinatra (of Herman Brood, het is nétwat je prefereert) zingt men luidkeels mee en de klassieker ‘Autumn Leaves’ maakt ons al jaren melancholisch. Datzelfde brengen Wim Sonnevelds ‘Het Dorp’ en Ramses Shaffy’s ‘Laat Me’ teweeg. En welke kroegsluiting wordt niet bezegeld met André Hazes’ ‘Laatste Rondje’? Wat hebben deze klassiekers met elkaar gemeen? Het zijn oorspronkelijk allemaal Franse chansons.

Tess et les Moutons spelen Chansons pour non-francophones

Tess et les Moutons spelen al sinds 2012 vol overgave Franse chansons die baden in melancholie en rafelen van rock ’n roll. ‘Het klinkt te gek, jammer dat we er niets van verstaan…’ krijgen we regelmatig te horen. Dit mag geen excuus meer zijn. Wij werken namelijk aan een vijf nummers-tellende EP en bijbehorende show met de naam Chansons pour non-francophones. Hierin worden klassiekers belicht die men kent als Nederlands- of Engelstalig nummer, maar maar oorsprong Frans zijn. Een beetje Nederlands, een beetje Engels en uiteraard ook Frans.

Tess et les Moutons _ Het Chanson OffensiefMissie: het boosten en toegankelijker maken van de Franse taal en Franse muziek

Door het Frans met het Nederland en Engels te combineren, hopen Tess et les Moutons de Franse taal én het Franse lied een boost in Nederland te geven. Door nummers te kiezen die veel mensen (soms zonder dat ze het weten) al kennen,  maken ze de muziek een stuk laagdrempeliger en ook toegankelijk voor hen die géén Frans spreken.

Doneer voor Chansons pour non-francophones!

Voor onder andere de voorbereidingen, repetities, opnames in de studio, een broodje en een koffietje tussendoor, auteursrechtenvergoedingen, het persen van het vinyl (jawel!), vormgeving en drukwerk hebben wij echter flink wat financiële middelen nodig. Wil jij ons helpen om deze EP werkelijkheid te laten worden en Franstalige muziek in Nederland een schop onder la derrière te geven? Draag dan jouw steentje bij. Jij bepaalt wat je precies doneert en uiteraard krijg je er iets voor terug. De digitale download, cd of het vinyl. Ook mogelijk: huisconcerten, als duo, trio of volledige band. KLIK HIER OM TE DONEREN.

Meer info:
www.tessetlesmoutons.nl

Volg ons ook:
www.facebook.com/tessetlesmoutons
www.instagram.com/tessetlesmoutons

https://www.youtube.com/watch?v=l39-hqXD7wI

Comments

comments