L’été Francais 2014: Frans picknicken in Utrecht

L’été est commencé! Jaarlijks trekken heel wat Belgen en Nederlanders richting het zuiden om aldaar vakantie te vieren. Frankrijk is nog steeds de grote favoriet. Sla jij Frankrijk dit jaar over, maar wil je toch aan je Aanbevolen Jaarlijkse Hoeveelheid Franse zomervibe komen? Nederland en België hebben genoeg te bieden…

header
Op zaterdag 12 juli vindt er een Franse picknick plaats in het Lepelenburgpark in Utrecht. Er is eten, er is drinken, maar vooral is er: het chanson. Bezoekers wordt gevraagd te helpen bij het samenstellen van de ultieme Franse picknick-playlist. Wij spraken de organisatoren.

Wie zijn de initiatoren/organisatoren van deze Franse Picknick? 
Marloes en Nanda van Gratis in Utrecht (www.facebook.com/gratisinutrecht) en GiU residents Ton en Manuel organiseren deze picknick, dit jaar alweer voor de derde keer.

Waarom wilden jullie dit evenement organiseren?
Het idee ontstond op festival de Beschaving, eind juni 2012. Daar hoorden we, tussen de bandjes door, leuke Franse pauzemuziek die ons helemaal in de zomerstemming bracht. Al meezingend bedachten we dat dit soort liedjes té leuk zijn om niet vaker uit volle borst mee te zingen. La Douce France, hmmm: wijntjes (bij ons beter bekend als ‘joie de vivre’), stokbroodjes, kaasjes… Het idee voor de Franse picknick was geboren.

14 juli 5

Zijn jullie zelf ook een beetje francofilisch?
Frankrijk brengt bij ons wel een glimlach op het gezicht. Kampeervakanties aan zee, bourgondisch eten en drinken: genieten. En dan hebben we het nog niet gehad over – van vroeger op de middelbare school – muziek van Patrick Bruel en Les Poppys en recenter Daft Punk en Stromae.

Waarom is gekozen voor het Lepelenburgpark?
Lepelenburg is sowieso al onze favoriete hangout in de zomer. We wonen er vlakbij en de sfeer is er altijd goed. Daarnaast heeft de muziektent tijdens de eerste editie, waarbij ook wat regen viel, gediend als ‘plan B locatie’. Het bleek er goed toeven en de hapjes en drankjes bleven droog.

14 juli 4Wat kunnen we verwachten op 12 juli?
Tijdens de picknick kan er worden gepétanqued, is er een Franse bingo om de Franse cijfertjes weer eens te oefenen en vorig jaar tekende Manuel karikaturen op verzoek (zoals in Parijs op Montmartre). Franse specialiteiten als clafoutis en crêpes vonden vorig jaar gretig aftrek. We zijn te herkennen aan de Franse vlag en de Franse chansons. We vragen mensen zelf nummers toe te voegen aan de speciale Spotify Playlist (klik hier).

(Pré-) 14 Juillet Picknick in het Lepelenburg
Zaterdag 12 juli, 14:00 uur | entree gratis | Park Lepelenburg, Utrecht
Bezoekers wordt verzocht allemaal iets lekkers mee te nemen voor de picknick.

Comments

comments