Maska feat. Maître Gims – Prie pour moi

Het waren niet alleen de ‘papaoutais’ en ‘formidables’ die vorig jaar de klok sloegen in Nederland. Ook het Franstalige ‘J’me tire’ van de Frans-Congolese rapper Maître Gims drong via de (sociale) media onze huishoudens binnen. Het was mijn vijftienjarige stiefbroertje die een koptelefoon op mijn hoofd plantte en mij vroeg de tekst te vertalen, omdat hij ‘er bijna zeker van was dat dit nummer niet over koetjes en kalfjes ging’. Kortom: ook deze rapper wekte de interesse in Franstalige muziek op.

Maître Gims is afkomstig uit de hiphopformatie Sexion d’Assaut, ongekend populair in Frankrijk. Dat de leden ook solo aardig carrière weten te maken, bewees naast Gims ook bandmaatje Black M, die tevens in België een voorzichtige voet aan de grond kreeg met zijn album ‘Les yeux plus gros que le monde’. Maska, sologaand lid nummer drie, heeft echter meer kans op een doorbraak in de Lage Landen. ‘Prie pour moi’ een featuring met Maître Gims, is een voorproefje van de EP ‘Espace temps’, die verwacht wordt in oktober.

Het nummer schetst een heftig beeld van de gebeurtenissen en levensomstandigheden die drie verschillende mannen tot een wanhoopsdaad drijven. De clip zegt alles. Kijk, luister en huiver.

 J’vais sûrement perdre ma vie, bang bang, je navigue sur un tsunami.
Je compte sur toi: si je meurs, prie pour moi

Ik zal ongetwijfeld mijn leven verliezen, ik word bewogen door een tsunami
Ik reken op je: als ik sterf, bid dan voor me.

 

 

Comments

comments