On vous présente: Les Tigresses Rouges

België – Prix de la Créativité Concours de la Chanson Alliance Française

banner
Maak kennis met de Vlaamse speelpoezen Les Tigresses Rouges, oftewel duo Silke en Karo. Twee eigenwijze, roodharige dames uit Gent die ook nog een buitensporig muzikaal zijn. Cabareteske liedjes over onder andere mysterieuze buurmannen worden meerstemmig , zuchtend en zwijmelend vertolkt, met hier een gitaar, daar een piano en zo nu en dan zelfs een cornet.

Het begon in de Tijgerstraat in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen, waar de twee meiden elkaar tegenkwamen in hetzelfde co-housing project. Niet alleen hun rode lokken verbonden elkaar, ook bleek al snel hun gezamenlijke passie voor muziek. Na de eigen huiskamer regelmatig te hebben plat gespeeld voor enthousiaste, maar op den duur half dove huisgenoten, vond het duo een weg naar buiten. Optredens in verschillende theaters, café’s en andermans huiskamers volgden en op 15 maart ontvingen Silke en Karo – wat ons betreft zeer verdiend- de creativiteitsprijs bij het Concours de la Chanson uit handen van Bart van Loo, die hen roemde om hun gewaagde en originele composities.

De eigenwijze uitstraling, de humoristische, muzikaal-technisch goed opgebouwde, catchy liedjes en het tot in de puntjes uitgevoerde tijgerimago, zorgen er ongetwijfeld voor dat dit duo nog meer harten zal veroveren. We raden Gent aan om de Tijgerstraat alvast om te dopen tot Rue des Tigresses Rouges. Als dat geen bedevaartsoord wordt… Onthoud de naam, mensen: Les Tigresses Rouges!

Luister hier ook het liefdesverdrietliedje ‘42 jours‘.

Contact & boekingen: klik hier
Website | Facebook | Soundcloud

Comments

comments