On vous présente: Sterre

Nederland – winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014
Kobra ensemble + Theater Tol + Krabat + Recollected | momenteel bezig met chansonprogramma

sterreheader

Donkerblonde krullen. Een verlegen glimlach. Een kraakheldere stem, maar toch met die onderscheidende, licht hese ondertoon: Sterre is een van de jongste én nieuwste sterren aan het chansonfirmament.

Ze had al enige tijd haar studie Italiaans aan de Universiteit van Amsterdam achter de rug en rondde nét haar studie Zang aan het Complete Vocal Insitute in Kopenhagen en Master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag af, toen Sterre ‘Tout dit’ van Camille hoorde. Liefde op het eerste gehoor was dat. Haar repertoire, dat voornamelijk klassieke, Zuid-Amerikaanse en jazzgerelateerde muziek bevatte, kreeg er een nieuwe concurrent bij: het Franse chanson. In haar zoektocht naar een podium voor haar nieuwe ontdekking, stuitte ze in 2014 op Concours de la Chanson. Haar video-aanmelding nam ze op in haar kamer. Desalniettemin stond ze daar, in de finale van de talentenjacht, en veroverde met slechts twee liedjes vijfhonderd harten én de titel. Was het vanwege de tranentsunami die haar hartbrekende sterre zangversie van Barbara’s Nantes veroorzaakte in de zaal (maar waar weinigen écht voor uit zullen zijn gekomen)? Of haar technisch geniale, maar beheerste en gevoelige versie van het nummer dat haar hier bracht? Het speelde ongetwijfeld ook mee dat Sterre, girl-next-door pur sang, met haar zachte uitstraling en elegante voorkomen haast de verpersoonlijking lijkt van het Franse chanson. Krachtig breekbaar, het Franse, muzikale erfgoed verenigd in haar stem, twee benen in het heden.

Ondanks haar vele projecten, heeft Sterre haar zinnen nu écht gezet op het chanson. Het plan: een chansonprogramma samenstellen dat het genre nieuw (jong) leven inblaast en het publiek langs jarenlange muziekgeschiedenis voert.

Luister hier Sterre’s versie ‘Tout Dit’ van Camille. Indrukwekkend, non? Hieronder: ‘Nantes’ live bij MAX. Laten we er in vredesnaam voor zorgen dat óók de wat jongere programma’s dit oppakken. Spread the word. Het woord is STERRE.

Contact & boekingen: info[a]sterrekonijn.nl
Website | Soundcloud

Comments

comments