Over het Offensief

Het Chanson Offensief is geboren uit liefde voor Franse chansons. Uit passie voor de melancholie van ‘La Bohème’, het hartzeer van ‘Ne Me Quitte Pas’, de onschuld van ‘Tous Les Garçons Et Les Filles’, de rebellie van ‘Le Chant Des Partisans’ en de sensualiteit van ‘Je T’aime, Moi Non Plus’. De missie: het chanson een centraal podium geven.

Als een online Place du Parvis-Notre-Dame, hét nulpunt en centrale ontmoetingsplein van Parijs, streeft dit platform ernaar om een (her)ontdekkingsplaats te zijn voor zowel nieuwe als oude chansons, met achtergrondverhalen, interviews, tips en nouveautés. Het Chanson Offensief slaat een Pont Neuf tussen het chanson en zijn Nederlandse en Vlaamse minnaars.

Tess van der Zwet (hoofdredactrice)
IMG_3728Het Chanson Offensief is een initiatief van Tess van der Zwet (1990). Na haar studie Music Management in 2011 te hebben afgerond vertrok zij voor een halfjaar naar Parijs. Vandaag de dag werkt zij als tekstschrijver en promotor voor verschillende festivals en poppodia en draagt ze met haar band Tess et les Moutons Magnifiques de parijskoorts over op een groter publiek. Met Het Chanson Offensief brengt zij op bevlogen en gepassioneerde wijze liefhebbers van het Franse chanson samen.

Marlien Buyens (redactrice)
14423719_1142097965886776_961315275_oTerwijl haar vriendinnen luisterden naar boysbands en verslingerd raakten aan Amerikaanse series, vond Marlien Buyens de weg naar Jacques Brel en zocht ze haar toevlucht in Franse spelprogramma’s. Na haar lerarenopleiding gaf ze twee jaar les, o.a. Frans, aan leerlingen van 12 tot 16 jaar. Daarna koos ze resoluut voor een job in het buitengewoon onderwijs ter ondersteuning van kinderen met leer – en ontwikkelingsstoornissen. Tijdens vakanties is ze steevast ergens in Frankrijk te vinden, lezend in een Frans boek. Uit haar boxen klinken bijna uitsluitend chansons en op haar Facebookpagina wordt dagelijks trouw een Frans lied gepost. Schrijven voor Het Chanson Offensief is de kers op de taart voor deze Vlaamse francofiele.

Gastschrijvers
Frank de Vos (BE)
Marjolijn Polfliet (NL)
Benoît Delaere (BE)

Ook gastschrijver of vast redactielid worden? Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *