Thomas Dutronc 22 mei live in Amsterdam

Toen Franse chansonlievelingen Jacques Dutronc en Françoise Hardy elkaar halverwege de jaren zestig ontmoetten en na lang om elkaar heen draaien eindelijk een relatie kregen, moest daar wel een heel mooi en muzikaal kind van komen. Zoon Thomas heeft dan ook niet alleen de looks van zijn ouders, maar ook een ontegenzeggelijk talent voor aangename Franse luisterliedjes. Op donderdag 22 mei staat de artiest met een eenmalig concert in de gezellige culturele vrijplaats de Tolhuistuin in Amsterdam.

Dutronc junior heeft tot nu toe twee solo-albums uitgebracht, die zich vooral kenmerken door verfrissende gypsyswingliedjes, waarin de geest van Django Reinhardt resoneert. Het nummer ‘J’aime plus Paris‘ werd in 2007 een hit, die ook gehoor vond buiten de landsgrenzen en datzelfde jaar daarmee het meest gedraaide Franse nummer in het buitenland werd.

Nog niet bekend met Thomas? Laat je enthousiasmeren door deze akoestische versie van ‘Comme Un Manouche Sans Guitare’, waar de zanger laat zien dat hij ook een geniaal, begenadigd gitarist is. Jazz manouche ten top, inclusief viool en contrabas. Meer fan van iets steviger en poppy-er werk? Luister dan naar ‘Demain’ of ‘Turlututu‘.

Nieuwe nummers komen overigens warm uit de oven en Dutronc heeft ons beloofd om 22 mei een voorproefje te geven van het komende album.

Thomas Dutronc
Donderdag 22 mei
De Tolhuistuin, Amsterdam (in samenwerking met Paradiso)
Zaal open 19:30 uur | aanvang: 20:30 uur
Entree: €17
Klik hier voor meer info en tickets


Comments

comments